chwilowy brak towaru
Garnki żeliwne marki Staub charakteryzuje najwyższa jakość, doskonałe wykonanie i niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,również bardziej oporna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch typów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki pozostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki genialnie pasują do wszelkich rodzajów kuchenek (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich dodatkowo zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis artykułu:
Kilka ergonomicznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: